Endodòncia

El tractament endodòntic comprèn tots aquells procediments dirigits a mantenir la salut de la polpa dental o d’una part d’aquesta. La polpa dental és un teixit connectiu constituït per cèl·lules nervioses que ocupa bona part de la corona i de l’arrel o arrels de la dent.

Quan la càries s’ha desenvolupat fins al punt d’afectar el nervi, aquest s’infecta i se’n fa necessària l’extirpació. És a dir, l’endodòncia. És el que popularment es coneix com a matar el nervi. L’endodòncia és l’única opció que hi ha de conservar la dent i de preservar-ne la funció un cop la polpa (nervi) ha estat afectada.

Durant l’endodòncia s’elimina tot el teixit nerviós infectat, es preparen els conductes i s’omplen de material que garanteixi un segellat eficient.  

Per tal de realitzar els tractaments endodòntics és imprescindible conèixer l’anatomia, tant de la cavitat pulpar com dels conductes radiculars.

Recomanacions dels nostres especialistes després d’una endodòncia

Després d’un tractament que afecta els conductes, sol notar-se una molèstia lleugera o moderada d’aproximadament 72 hores de durada. Això és degut a la manipulació prolongada de la dent tractada. Recomanem que es prenguin antiinflamatoris durant aquestes 72 hores.

Hi ha també la possibilitat de patir un dolor important després del tractament durant les 72 hores posteriors a la intervenció. Tot i que és poc freqüent, no és estrany. El dolor no respon a la no existència de restes de nervi, sinó a una inflamació considerable de l’os al voltant de l’extrem de l’arrel de la dent. Si és el vostre cas, podeu prendre, a més de l’antiinflamatori, els analgèsics que us recomanarem. Poseu-vos en contacte amb nosaltres, però recordeu que es tracta d’un dolor normal i que poca cosa més podrem fer a banda de prescriure-us medicació i esperar 72 hores per veure cap a on evoluciona. 

Si el dolor s’accentua  tan sols pel fet de tancar la boca, contacteu amb la Clínica i procedirem  a llimar lleugerament la dent i a reduir contactes excessius.

Si a més del dolor agut percebeu una inflamació important a la zona, febre o malestar general, probablement haureu de començar a prendre antibiòtic (Caldrà consultar-ho prèviament amb el metge).

El tractament dels conductes té un èxit per sobre del 90%, però mai del 100%. La dent tractada d’aquesta manera ha de comportar-se com qualsevol altra. En cas de persistir el dolor o de notar lleugeres molèsties en la dent sotmesa a tractament passat un període de més de 30 dies, poseu-vos en contacte amb nosaltres per avaluar el tractament.

  • Al cap de 6 mesos seria recomanable realitzar una radiografia per veure l’evolució del cas.
  • La dent tractada és més fràgil. Per això, es recomana posar una funda o una protecció similar, per tal de reduir el risc de fractura.
×

Make an appointment and we’ll contact you.

Error: Contact form not found.

Abrir chat
Hola 👋 ¿En qué podemos ayudarte?