Tipus de pròtesis

Depenent de les característiques i de la voluntat del pacient, podem optar a pròtesis sobre els implants dentals o sobre les dents que queden.

Pròtesi implantològica: pròtesi fixa i pròtesi amovible

  • Pròtesi fixa implantològica:

Les pròtesis fetes amb implants dentals substitueixen les dents que falten, tant funcionalment com estèticament. Per això, és imprescindible de fer un estudi del pacient mitjançant uns models de la boca, unes fotografies i un estudi radiogràfic (ortopantomografia i radiografies periapicals) i tomogràfic (TAC o CBCT).
Aquest tipus de pròtesi pot ser adequada per l’absència d’una o diverses dents o per l’absència total de dents en un arc dental o en tots dos.
La pròtesi fixa implantològica es pot fer mitjançant diferents materials i tècniques. A la CUO, tenim els últims avenços pel que fa a tecnologia CAD-CAM, mitjançant la qual aconseguim un nivell de qualitat molt elevat. Per aconseguir-ho rebem la col·laboració d’alguns dels millors laboratoris que hi ha.

  • Pròtesi amovible implantològica:

Mitjançant els implants dentals, també podem optar per fer pròtesis removibles, és a dir, el pacient se les ha de treure per poder higienitzar. Per això, també cal fer un estudi exhaustiu mitjançant models, fotografies i mitjans radiogràfics i tomogràfics. És un tipus de pròtesi feta amb resina i amb una estructura metàl·lica que li dóna resistència i rigidesa. Per poder subjectar la pròtesi als implants i fer que aquesta sigui del tot estable dins la boca del pacient, hi ha diferents tipus d’ancoratges: barres (Hader, Dolder, etc.) o ancoratges esfèrics (ròtules, locators, etc.).

Pròtesi dental: pròtesi fixa i pròtesi removible

  • Pròtesi fixa:

En alguns casos, podem fer pròtesis fixes aprofitant les dents que queden. Per això, cal reduir el volum d’aquests dents i aprofitar-les per subjectar les dents absents mitjançant ciments de resina. És el tipus de pròtesi coneguda com a pont. Quant a aquest tipus de pròtesi, també es pot utilitzar la tecnologia CAD-CAM i els millors materials existents, tant per a l’estructura com per al material de recobriment, important pel que fa a la funció i a l’estètica.     

  • Pròtesi removible:

Segons les característiques de cada pacient o de les expectatives de tractament, podem optar per pròtesis removibles subjectades a les dents que queden, solució que ha funcionat durant molts anys i que avui dia es continua practicant, i que és, de fet, la solució més simple que podem oferir als nostres pacients.

? Contacta amb el teu dentista de confiança a Centre Odontològic Prodents per resoldre qualsevol dubte sobre la teva salut #bucodental.

? www.prodentsbcn.com

☎️ 933 306 050

×

Make an appointment and we’ll contact you.

Error: Contact form not found.

Abrir chat
Hola 👋 ¿En qué podemos ayudarte?