Els implants dentals són petits elements cilíndrics de titani que s’instal·len a l’os gràcies a una petita intervenció quirúrgica. Actuen com a arrels de les noves dents. Sobre l’implant es col·loca una corona, que és la part visible.

Els implants dentals són l’opció de tractament més avançada per a la substitució de peces dentals. Estan dissenyats com una solució duradora pensada per recuperar el somriure i la funció de masticació que teníeu amb les vostres dents naturals.

Tant els odontòlegs com els metges amb formació en especialitats quirúrgiques de la cavitat oral són els professionals capaços de fer tractaments amb implants i de fer-se càrrec de la posterior rehabilitació.

Després de la intervenció quirúrgica i de la rehabilitació posterior, és imprescindible establir un pla de revisions periòdiques. Si noteu qualsevol cosa, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.

Els implants dentals es poden fer servir en molts pacients. Tanmateix, cal fer un estudi minuciós de cada cas mitjançant la historia clínica del pacient, l’exploració física i proves radiològiques complementàries amb l’objectiu de poder fer una bona planificació del cas i, d’aquesta manera, aconseguir la satisfacció tant des del punt de vista funcional com estètic del pacient.

Avantatges dels implants

Els avantatges dels implants dentals respecte d’altres tipus de tractaments són diversos: estètics, de comoditat, de durabilitat, de salut, i higiènics.

Amb els implants dentals aconseguim un somriure que ens farà sentir més còmodes i segurs. Al mateix temps, permetrà que la masticació es produeixi amb normalitat.

Preguntes freqüents

És possible que tingueu dubtes pel que fa a la implantologia. A continuació us ajudarem a resoldre les qüestions més habituals amb relació a aquest tipus d’intervenció.

 • Per què és recomanable fer un tractament amb implants?

Quan es perd una dent o quan hem de substituir una dent en mal estat, els implants són, en la majoria dels casos, la millor alternativa.

Amb la pèrdua d’una dent, l’os on s’allotjava inicia un procés de desaparició gradual. La col·locació de l’implant interromp el procés de reabsorció de l’os.

 • Quina diferència hi ha respecte de les solucions clàssiques?

Les solucions antigues per a la pèrdua de dents (ponts, aparells removibles, etc.) tenen l’inconvenient que no interrompen la pèrdua de l’os, associada a la pèrdua de la dent i, a més, han de recolzar-se en dents veïns que acaben patint un excés de càrrega. A més, es tracta de solucions que, a vegades, no tenen tanta qualitat estètica o no són tan còmodes com els implants.

 • És un procés dolorós?

Les intervencions amb implants no són doloroses ja que es fan amb anestèsia local. Per als casos més llargs i complicats, els nostres anestesistes utilitzen, a més a més, tècniques de sedació.

 • Es pot col·locar més d’una dent en la mateixa operació?

Alguns casos, estudiats i ben planificats, permeten la col·locació de més d’una dent en una mateixa intervenció quirúrgica.

Es tracta d’una pròtesi provisional que es col·loca durant les primeres 24 hores posteriors a la cirurgia. La pròtesi fixa es col·locarà pocs mesos després de la cirurgia. Es imprescindible la planificació prèvia per valorar cada cas.

 • Quin manteniment requereixen els implants?

El manteniment dels implants és semblant al de la resta de les dents. Un cop col·locats, requereixen cures d’higiene com ara el raspallat de dents normal de cada dia. Cal també que us feu una revisió un cop l’any amb personal de la Clínica.

Recomanacions dels nostres especialistes després d’una intervenció

 • Mossegar una gasa durant 20 minuts després de la intervenció.
 • Si un cop enretireu la gasa el sagnat és anormal, doblegueu la gasa i col·loqueu-la sobre la zona intervinguda i mossegueu la gasa durant 30 minuts, de manera que noteu la pressió sobre la ferida (aquesta operació es pot repetir diverses vegades).
 • No glopegeu ni us esbandiu la ferida amb cap líquid durant les primeres 24 hores posteriors a la intervenció. En esbandir-vos la boca es pot desprendre el coàgul i tornar a sagnar, i endarrerir-se, d’aquesta manera, el procés de cicatrització.
 • Mentre duri l’efecte de l’anestèsia, sobretot en nens, és important no mossegar-se els llavis, la llengua o les galtes.
 • Durant els primers dies heu d’ingerir aliments tous o triturats, a temperatura ambient o freds.
 • L’endemà de la intervenció, podeu glopejar el col·lutori que us recomanem. És important que mantingueu una correcta higiene bucal. En cas contrari, poden sorgir complicacions que poden provocar el fracàs del tractament.
 • Per evitar que s’inflami excessivament la zona de la cara que ha estat intervinguda, col·loqueu-hi durant les 2 o 4 primeres hores posteriors a la intervenció una bossa de gel o tovalloles fredes. Poseu-vos la bossa o les tovalloles durant cinc minuts i enretireu-les durant cinc minuts més per evitar que la pila es refredi en excés.
 • No fumeu durant els primers dies. Recordeu que el tabac és un factor de risc que pot contribuir al rebuig dels implants i pot suposar complicacions postoperatòries.
 • Heu estat sotmesos a una intervenció quirúrgica per la qual cosa és normal que es produeixi un procés inflamatori, que la zona operada s’inflami i que noteu molèstia o dolor més o menys intensos segons la complexitat de la intervenció. També és normal que apareguin morats. Tot això millorarà amb la mediació i al cap de pocs dies ja us haurà passat. Recordeu de no tocar-vos la zona intervinguda ni els punts de sutura amb la llengua.
 • No us oblideu de prendre la medicació indicada (en cas d’intolerància a la medicació, no us la prengueu i contacti amb la Clínica al més aviat possible).
 • Es molt important que seguiu el calendari de visites de control i de revisions acordat amb el dentista.

 

×

Make an appointment and we’ll contact you.

Error: Contact form not found.

Abrir chat
Hola 👋 ¿En qué podemos ayudarte?